Ugrás a tartalomra

Lesz elengedő sonka az ünnepekre

2022.04.13
16:29
2022.04.13
21:03
Forrás
Pannon RTV
A tüntetések ellenére a szabadkai Tejpiac ma is nyitva tartott. A legtöbben sonkát kerestek, de a tojás és a torma iránt is nagy volt az érdeklődés. Az árusok mindenkit megnyugtattak, lesz elengedő sonka az ünnepekre!

Nagy volt a nyüzsgés a szabadkai Tejpiacon. A húsvéti ünnepek közeledtével megindult a vásárlási roham. Főleg a hentesüzleteknél álltak hosszabb sorok, ugyanis most a húsvéti sonkáé a főszerep.

Az utóbbi egy hétben rendkívül megugrott a kereslet a sonka iránt, ezért nagyobb mennyiséget és több fajtát is bekészítettek a hentesek.

Kovačić Tina: „Van ez a rendesen füstölt, házi sonka és van a csont nélküli. Az utóbbinak 900 dinár kilója, a rendes sonkának 1200 dinár kilója.”

Jurcsek Erzsébet asztalánál is nagy a forgalom.Több fajta hústermék is kapható nála, jutányos áron.

„- Van sonkánk, van nyulunk, van gyöngyösünk, van pulykamellehúsa. Minden megfelelő áron.
- A sonkát milyen áron adják?
- Ez csirkemellehúsából van, ezer dinár. A disznósonka, ez csont nélkül 1200 dinár. A normális sonkának 800 dinár kilója.”

Francišković Josefina nem hagyta utolsó pillanatra a sonka vásárlását. Időben beszerezte a szükséges élelmiszereket az ünnepekre. „Készülődök, megvettem már mindent, a sonkát. Egyedül a bárányt nem vettem még. Most megyek, hogy tojást is vásároljak.”

A hagyományos húsvéti menü további kihagyhatatlan étele a tojás, ami 13-tól 18 dináros áron vásárolható meg a piacon. A torma is nagy mennyiségben megtalálható az árusoknál, 200-350 dinár az ára. Ezek mellett friss zöldségekkel és gyümölcsökkel is várják a vásárlókat a szabadkai Tejpiacon.

húsvét
tejpiac
sonka
vásárlás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.