Ugrás a tartalomra

Lokális, regionális és globális kihívások

2019-04-15
14:05
2019-04-15
14:11
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi közgazdasági konferenciát szervez Szabadkán a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával a Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete.

A Lokális, regionális és globális kihívások címmel május 16-án és 17-én megrendezésre kerülő konferenciára azon oktatók, kutatók, PhD-hallgatók jelentkezését várják, akik egy 15 perces előadásban bemutatnák legfrissebb kutatási eredményeiket.

A részvételi szándékot 2019. április 30-ig lehet jelezni az info@vmdok.org.rs címen. A jelentkezéshez mellékelendő a tervezett előadás magyar és angol nyelvű, kulcsszavakkal ellátott 1000-1500 karakter terjedelmű összefoglalója.

közgazdasági konferenca
Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány
Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.