Ugrás a tartalomra
TANJUG/ZORAN ZESTIC/an

Lončar: Jobb a helyzet, de továbbra is oda kell figyelni a fertőzésveszélyre

2020-09-03
13:28
Forrás
N1
Az egészségügyi miniszter arról is beszélt, hogy a legtöbb mulasztást a vendéglátóipari létesítményekben fedezték fel az ellenőrzések során.

106 egészségügyi dolgozó fertőzött jelenleg koronavírussal, közülük öten szorulnak kórházi ellátásra - nyilatkozta ma a szerb egészségügyi miniszter. Zlatibor Lončar arról is beszélt, hogy a szociális intézmények, idősotthonok felhasználói közül jelenleg 108-an betegek, míg ezekben az intézményekben 46 dolgozónál van jelen a vírus.

Az egészségügyi tárcavezető a szerbiai járványhelyzet kapcsán azt mondta, folyamatosan ellenőrzik, hogy az emberek betartják-e a válságstáb döntéseit. Az elmúlt 24 órában 296 ellenőrzés történt, 9 esetben tettek szabálysértési bejelentést. Hozzátette, többnyire vendéglátóipari létesítményekben történt mulasztás.

Mindenkit újra arra kért az egészségügyi miniszter, hogy tartsa be az intézkedéseket, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

koronavírus
járvány
fertőzés
Zlatibor Lončar
vendéglátóipari létesítmény
ellenőrzés

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.