Ugrás a tartalomra
Tanjug / Tanja Valić

Lončar: Június végére érhetjük el a kollektív immunitást

2021.04.20
22:37
Forrás
Tanjug
A szakemberek becslései szerint a koronavírus esetében június végére érhető el a kollektív immunitás Szerbiában – jelentette ki kedden Zlatibor Lončar, Venko Filipče Észak-Macedón kollégájával tartott közös sajtótájékoztatóján.

Szerbia egészségügyi minisztere kiemelte, hogy ez csak akkor valósulhat meg, ha az emberek betartják a megelőző intézkedéseket, és ha az oltási folyamat is a mostani tempóban folytatódik. Hozzátette: Szerbiában jelenleg a Covid-betegek kezelésére szolgáló kapacitások 80 százaléka van kihasználva. A Covid-rendelőkben egyre inkább csökken az első vizsgálatra jelentkezők száma – mondta Zlatibor Lončar. A tárcavezető kiemelte, hogy Szerbia és Észak-Macedónia továbbra is szorosan együttműködik a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

kollektív
immunitás

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.