Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Andrea

Lovaskocsin érkezett a Mikulás a tiszakálmánfalvi gyerekekhez

2020.12.06
14:19
2020.12.06
16:27
Forrás
Pannon RTV
A Tekeredik a kígyó népi mondóka témájára szerveztek Mikulás-napi ajándékozást a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagjai. A járványhelyzetre való tekintettel egymástól távol, de mégis összekötve ünnepeltek a faluban.

A decemberi tavaszias időjárásban lovaskocsin érkezett a Mikulás a tiszakálmánfalvi gyerekekhez. Szerény ajándékkal kedveskedett. Az ügyesebbek verset is mondtak.

Pannon RTV/Juhász Andrea

Az összetartozás jegyében és a játék kedvéért mindenki saját kezűleg egy kígyót készített, azzal várta a fehér szakállút, majd hosszú fonalba kötve hálózták be a falut az alkotásokkal. A csomagot így érdemelték ki a gyerekek.

Pannon RTV/Juhász Andrea

A kisgyermekes szülők külön örülnek a hagyományőrzésnek. Varga Csilla elmondta: „Ez egy külön élmény itt nálunk, a faluban, hogy a Mikulás házhoz jött, és a gyerek meg tudta látni, hogy valójában ki is az a Mikulás, és hogy az tényleg létezik, hogy az tényleg van, mert ha az oviban mondják, hogy azt az anyu tette bele a cipőbe, nem mi láttuk a Mikulást, itt volt.”

Az egyesületben a korábbi években ünnepváró műsort rendeztek Mikulás-napra, így örvendeztették meg a gyerekeket. Most, alkalmazkodva a helyzethez ültek lovaskocsira a szervezők.

Milánovity Ottília, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesüle, Tiszakálmánfalva: „Ennek a gyönyörű karácsonyváró ünnepnek a varázsát is meg szeretnénk tartani, ünnepelni, és az emberek szívében, lelkében elővarázsolni.”

Pannon RTV/Juhász Andrea

A Mikulás minden évben nagy örömmel érkezik a faluba a gyerekekhez.

„Nekem ez nagy öröm volt, valamikor, amikor kicsi voltam, és most megpróbáljuk újra visszahozni a hagyományokat.”

A helyiek abban bíznak, hogy jövőre ismét tartalmas műsorral várhatják a Mikulást az egyesületben.

lovaskocsi
Mikulás
Tiszakálmánfalva
ajándék
gyerek

Most

21:00, Frissítve: 21:19

Kolumbia után irány München

Aranyéremmel tért haza a kishegyesi Világos Adriana a Kolumbiában megszervezett U 20-as világbajnokság gerelyhajító versenyéről. A kishegyesi gerelyhajító legközelebb vasárnap lép ismét pályára a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon.

Népszerű