Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ludas védett övezetében végeznének fúrási kísérleteket

2020-01-28
18:25
Forrás
Közlemény
Nagy felháborodást váltottak ki a ludasi polgárok körében a Szerb Kőolajipari Vállalat fúrási kísérletei.

Ezeket ugyanis védett övezetben, a Zvonko Bogdan Borgazdaság és a ludasi Templom közötti szakaszon végeznének - írja közleményében a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadka Városi Elnöksége. Hozzáteszik, mivel folyamatban van a Ludasi-tó környékének rendezése, bárminemű szennyezés veszélybe sodorná a Palics-Ludas Közvállalat biodiverzitásra és a tavak állapotának javítására tett erőfeszítéseit. A VMSZ közleményében kitér arra, hogy a párt városi, tartományi és köztársasági tisztségviselői már intézkedtek, hogy a Tartományi Energetikai, Építésügyi és Közlekedési Titkárság vizsgálja felül, és vonja vissza a Szerb Kőolajipari Vállalatnak január 21-én kiadott kiaknázásra vonatkozó határozatát.

Ludas
fúrás
Szerb Kőolajipari Vállalat

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.
13:02

Enyhítések Szerbiában

Ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva a kávézók és az éttermek zárt terei. Viszont továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.