Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ludason is fellobbant az összetartozás lángja

2021.06.05
11:42
2021.06.05
16:42
Forrás
Pannon RTV
Ludason is meggyújtották péntek este az Összetartozás Tüzét a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

A településen is 20 óra 21 perckor lobbant fel az összetartozás tüze hat helyi civil szervezet és a falu lakói segítségével. A jelenlevők a tűzgyújtás után közösen elénekelték a magyar Himnuszt.

Aladics Tibor, tanácselnök, Ludasi HK: „Úgy találtuk ki a tábortüzet, hogy az összes működő szervezet, ami a faluban van, kötöttek egy-egy rőzsét, amely szimbolizálta ezeket a szervezeteket. Azt összeállítottuk egy tábortűzi alakba, és utána minden egyes elnököt felkértem arra, hogy egyes fáklyájával, közösen mindenki egyesével a saját rőzse kévéjét gyújtsa meg. A közönségnek pedig bemutattam azt, hogy mit jelent az, amikor valaki csak egy lánggal próbálkozik, és mit jelent az, amikor ez a hat láng egymásba fonódik és egy óriási lángoló tábortűzzé fonódik össze.”

Ludas
Összetartozás Tüze
Aladics Tibor
Kosztolányi Ház

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.