Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ma 136-an kapták meg a második védőoltást Topolyán

2021.04.05
12:01
2021.04.05
18:09
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus elleni védőoltás második dózisát vehették fel a Topolya községben élők ma a Dr. Hadzsy János Egészségházban. A kínai Sinopharm által gyártott védőoltást 136 személy kapta meg.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Az újraoltásra várakoztak hétfőn délelőtt a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházban. Azok kapták meg a második dózist, akik 3 héttel ezelőtt már felvették fel az első adagot. Nagy Erika és Róbert házastársak, Pacsérról érkeztek. Mint mondják, nem tapasztaltak komolyabb mellékhatásokat.

Nagy Erika: „Felvettem a védőoltást, mert úgy gondoltam, hogy immunitást szerzek a Covi-19 betegség ellen. Bízom a védőoltásban. Már januárban bejelentkeztünk, az orosz vakcinát szerettük volna, a Szputnyikot felvenni, de itt nem volt meg a lehetőség Topolyán a tárolására, így újból jelentkeztünk és a Sinopharm, a kínai védőoltást vettük fel.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Nagy Róbert: „Nem tapasztaltam az elsőnél semmit, még a vállam se fáját. Azt mondják, hogy ez segít, hogy megfog védeni. Én is úgy voltam, hogy fel kell venni. Nem ellenzem. Minden védőoltás, ami szükséges, azt felveszem.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Dr. Hallgató Tünde, a topolyai dr. Hadzsy János Egészségház orvosa elmondta, a beoltottak egyedül bőrpírt, és izomfájdalmat tapasztaltak. Ezek az enyhe mellékhatások pedig egy-két napon belül el is múltak.

„Ezekben a napokban a kínai Sinopharm vakcinákkal oltunk. Az emlékeztető oltást végezzük. A mai napon, vagyis a hétfői napon 136 ember várunk újraoltásra. Eddig nem tapasztaltunk semmilyen különösebb mellékhatásokat.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az általános orvos hozzátette, hogy minden védőoltás beadását követően jelentkezhetnek enyhe mellékhatások és ezek természetesnek vehetően.

Topolya
Dr. Hadzsy János Egészségház
védőoltás

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.