Ugrás a tartalomra

Ma dönt a szerbiai válságstáb a kulturális rendezvények megtartásáról

2020.08.21
08:04
Forrás
Tanjug
A válságstáb mai ülésén arról tárgyalnak, hogy a kulturális intézmények miként működhetnének biztonságosan a javasolt egészségügyi intézkedések betartása mellett.

Ma várhatóan felülvizsgálja a jelenleg érvényben lévő járványügyi óvintézkedéseket a szerbiai válságtörzs. Arról lesz szó, lehet-e, és ha igen, milyen korlátozásokon lehet enyhíteni. Korábban a Művelődési Minisztériumban azt közölték, hogy a kulturális élet működéséről is döntenek a mai ülésen. Úgy tudni, bizonyos feltételekkel újra megnyithatnak majd a mozik, a színházak és más művelődési intézmények. A mozikban speciális körülmények között lehetne vetíteni szeptember elejétől, a színházak pedig néhány héttel később nyithatnának, szintén betartva az óvintézkedéseket. A színházak és a mozik egyébként március közepe óta be vannak zárva Szerbiában. A válságstáb határozatai az ülést követően, a nap folyamán derülnek ki.

kultúra
kulturális rendezvények
művelődés
mozi
színház
nyitás
válságstáb
válságtörzs
döntés
koronavírus

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.