Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ma már nem voltak hosszú sorok a határátkelőkön

2019-07-30
15:02
2019-07-30
17:16
Forrás
Pannon RTV
A Horgos-Röszke határátkelőhelyen kedden a szerb oldalon 10-15 percig kellett vesztegelni, de esetenként teljesen ki is ürült a határ, így zökkenőmentesen folyt az átlépés.

Ottjártunkkor zökkenőmentesen folyt a határátlépés az anyaország felé a Horgos-Röszke határátkelőhelyen. Az érkező autósok percek alatt átjuthattak a szerb oldalról a magyarra. Az užicei Novak Dumčić ritkán utazik erre, de mostanáig sosem kellett sokat várakoznia: „Jó a helyzet, nem kell várni. Minden 3 hónapban utazunk, de nem szoktunk várni. Eddig sosem vártunk.”

Az illetékesek szerint nyugodt a helyzet, mindössze 30 perc alatt át lehet jutni az anyaországba, de pillanatok alatt változhat a helyzet.

Dragan Subotički, határrendészeti segédparancsnok, Horgos: „Jelenleg a horgosi határátkelőhelyen a belépésnél és a kilépésnél sincs megnövekedett forgalom, jelenleg semmi. Négy forgalmi sávon dolgozunk a belépő oldalon, és 30 perc a várakozási idő, míg a kilépésnél három forgalmi sáv dolgozik, ahol szintén megközelítőleg 30 percet kell várni.”

Az illetékesek hozzátették, a nyaralási idény miatt még várható egy-egy nagyobb hullám, ezért arra kérik az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határhelyzetről a police.hu honlapon, vagy a közösségi média határfigyelő csoportjaiban.

Horgos-Röszke
Horgos2-Röszke2
határátlépés
határátkelő
szerb-magyar határátkelő

Most

18:54

Túszdráma Kijevben

Robbanószerrel fenyegetőzött egy férfi Kijev belvárosában egy kereskedelmi központban lévő bankintézetben, de rövid időn belül őrizetbe vették - tájékoztat az ukrán rendőrség.

Népszerű

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.