Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ma már nem voltak hosszú sorok a határátkelőkön

2019-07-30
15:02
2019-07-30
17:16
Forrás
Pannon RTV
A Horgos-Röszke határátkelőhelyen kedden a szerb oldalon 10-15 percig kellett vesztegelni, de esetenként teljesen ki is ürült a határ, így zökkenőmentesen folyt az átlépés.

Ottjártunkkor zökkenőmentesen folyt a határátlépés az anyaország felé a Horgos-Röszke határátkelőhelyen. Az érkező autósok percek alatt átjuthattak a szerb oldalról a magyarra. Az užicei Novak Dumčić ritkán utazik erre, de mostanáig sosem kellett sokat várakoznia: „Jó a helyzet, nem kell várni. Minden 3 hónapban utazunk, de nem szoktunk várni. Eddig sosem vártunk.”

Az illetékesek szerint nyugodt a helyzet, mindössze 30 perc alatt át lehet jutni az anyaországba, de pillanatok alatt változhat a helyzet.

Dragan Subotički, határrendészeti segédparancsnok, Horgos: „Jelenleg a horgosi határátkelőhelyen a belépésnél és a kilépésnél sincs megnövekedett forgalom, jelenleg semmi. Négy forgalmi sávon dolgozunk a belépő oldalon, és 30 perc a várakozási idő, míg a kilépésnél három forgalmi sáv dolgozik, ahol szintén megközelítőleg 30 percet kell várni.”

Az illetékesek hozzátették, a nyaralási idény miatt még várható egy-egy nagyobb hullám, ezért arra kérik az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határhelyzetről a police.hu honlapon, vagy a közösségi média határfigyelő csoportjaiban.

Horgos-Röszke
Horgos2-Röszke2
határátlépés
határátkelő
szerb-magyar határátkelő

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.