Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ma már nem voltak hosszú sorok a határátkelőkön

2019.07.30
15:02
2019.07.30
17:16
Forrás
Pannon RTV
A Horgos-Röszke határátkelőhelyen kedden a szerb oldalon 10-15 percig kellett vesztegelni, de esetenként teljesen ki is ürült a határ, így zökkenőmentesen folyt az átlépés.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ottjártunkkor zökkenőmentesen folyt a határátlépés az anyaország felé a Horgos-Röszke határátkelőhelyen. Az érkező autósok percek alatt átjuthattak a szerb oldalról a magyarra. Az užicei Novak Dumčić ritkán utazik erre, de mostanáig sosem kellett sokat várakoznia: „Jó a helyzet, nem kell várni. Minden 3 hónapban utazunk, de nem szoktunk várni. Eddig sosem vártunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az illetékesek szerint nyugodt a helyzet, mindössze 30 perc alatt át lehet jutni az anyaországba, de pillanatok alatt változhat a helyzet.

Dragan Subotički, határrendészeti segédparancsnok, Horgos: „Jelenleg a horgosi határátkelőhelyen a belépésnél és a kilépésnél sincs megnövekedett forgalom, jelenleg semmi. Négy forgalmi sávon dolgozunk a belépő oldalon, és 30 perc a várakozási idő, míg a kilépésnél három forgalmi sáv dolgozik, ahol szintén megközelítőleg 30 percet kell várni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az illetékesek hozzátették, a nyaralási idény miatt még várható egy-egy nagyobb hullám, ezért arra kérik az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a határhelyzetről a police.hu honlapon, vagy a közösségi média határfigyelő csoportjaiban.

Horgos-Röszke
Horgos2-Röszke2
határátlépés
határátkelő
szerb-magyar határátkelő

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű