Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Ma nem oltanak

2021-01-31
07:14
2021-02-02
07:38
Forrás
Pannon RTV
Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

A koronavírus elleni tömeges oltás két hete zajlik, a mai napon azonban szünetel a polgárok oltása. Erre azért van szükség, hogy országszerte elvégezzék a fertőtlenítést az oltópontokon. Szerbiában a lakosok három oltás közül választhatnak, ezek: az amerikai-német gyártmányú Pfizer/BioNTech, a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V nevezetű vakcinák. Eddig egyébként több mint 437 ezer állampolgár vette fel a védőoltást az országban, az egymillió főre jutó beoltottak számát tekintve pedig másodikak vagyunk Európában. A tervek szerint az illetékesek hétfőtől folytatják a vakcinációt Szerbiában.

Január 20-a és 27-e között a kínai SinoPharm oltóanyagot 4495 szabadkai lakos vette fel - tájékoztat a szabadkai önkormányzat a Szabadkai Egészségház adatait szemlézve. Tegnap a helyi Gerontológiai Központ 150 lakója kapta meg a második oltást a Pfizer vakcinából, holnap pedig a Szabadkai Közkórházban kezdik meg azoknak az egészségügyi dolgozóknak az újraoltását, akik három héttel korábban már felvették az első oltást - írják az illetékesek. Az eUprava portálon keresztül egyébként 12 490 szabadkai polgár jelentkezett eddig az oltásra.

védőoltás
vakcina
koronavírus
járvány

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.