Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma van a Down-szindróma világnapja

2019-03-21
11:24
2019-03-21
13:18
Forrás
Pannon RTV
Becslések szerint Szerbiában mintegy kétezer személyt érint ez a kromoszóma-rendellenesség.

Szabadkán ez alkalomból „A szeretet nem számolja a kromoszómákat” címmel tartottak rendezvényt a Galléria hotelben. Színes zoknik sokaságával, változatos produkciókkal és kézműves foglalkozással ünnepelték a Down-szindróma világnapját a szabadkai Kolevka gyermekotthon lakói. A Galléria hotel átriumában számos táncot láthatott és szavalatot hallhatott a közönség a Kolevka lakóitól, több iskola pedig műhelymunkát szervezett a gyermekek számára. A mai nap szimbóluma egyébként a tarka zokni. Az ötlet szerint így lehet jelképezni a világ és az emberek sokszínűségét.

Down-szindróma

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.