Ugrás a tartalomra
Tanjug

Ma van a holokauszt áldozatainak emléknapja Szerbiában

2019-04-22
14:21
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában ma emlékeznek meg a holokausztról, valamint a szerbek, a romák és a zsidók ellen a második világháború során végrehajtott szervezett népirtás áldozatairól.

1945-ben ezen a napon a jasenovaci koncentrációs táborból 1075-en megpróbáltak megszökni, közülük csak 127-en élték túl a próbálkozást. 1941 és 1945 között a jasenovaci táborban több mint százezer szerbet, romát, zsidót végeztek ki. Az áldozatok között több mint tízezer gyerek is volt. A központi megemlékezést ma a belgrádi emlékműnél tartották.

holokauszt
Belgrád

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.