Ugrás a tartalomra
Tanjug

Ma van a holokauszt áldozatainak emléknapja Szerbiában

2019-04-22
14:21
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában ma emlékeznek meg a holokausztról, valamint a szerbek, a romák és a zsidók ellen a második világháború során végrehajtott szervezett népirtás áldozatairól.

1945-ben ezen a napon a jasenovaci koncentrációs táborból 1075-en megpróbáltak megszökni, közülük csak 127-en élték túl a próbálkozást. 1941 és 1945 között a jasenovaci táborban több mint százezer szerbet, romát, zsidót végeztek ki. Az áldozatok között több mint tízezer gyerek is volt. A központi megemlékezést ma a belgrádi emlékműnél tartották.

holokauszt
Belgrád

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.