Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Ma van Mratindan

2021.11.24
14:06
2021.11.24
14:17
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb ortodox egyház és hívei ma Szent Stefan Dečanski vértanút ünneplik.

Milutin király fia és Dušan szerb cár apja volt, akit megvakítottak és 5 évig rabként tartottak Konstantinápolyban. 5 év után megjelent neki Szent Miklós és visszaadta látását. Hálából felépítette a Visoki Dečani kolostort, amelyben szent ereklyéi is nyugszanak. Úgy tartják ez a nap dönti el milyen lesz a tél. Ha ködös, változékony télre számíthatunk, viszont napos idő esetén fagyra.

Szent Stefan Dečanski
Mratindan
ortodox
pravoszláv
Visoki Dečani

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű