Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma volt a magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntője

2019-05-25
10:14
2019-05-25
16:59
Forrás
Pannon RTV
Néptánccal és versmondással nyitották meg ma délelőtt a magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntőjét.

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában 78 tanuló mérte össze tudását. Kovács Rácz Eleonóra elmondta, a versenyen azok a tanulók indulhattak, akik a körzeti versenyen első, második vagy harmadik helyezést értek el. A szervező hozzátette, összetett nyelvi feladatsorokkal készültek a versenyre, amelyet idén 24-ik alkalommal szervezték meg, és amelyre Vajdaság számos településéről érkeztek versenyzők.

Kovács Rácz Eleonóra, rendkívüli egyetemi tanár, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék, Újvidéki Egyetem: „Ez a verseny többfordulós. A köztársasági megmérettetést megelőzi a községi, a körzeti verseny, amely során a tanulók az abban a tanévben megtanult nyelvtant viszik tovább. Tulajdonképpen az a célunk, hogy a magyar nyelvtani és nyelvhelyességi ismereteket megmutathassák a gyerekek, valamint, hogy tovább fejlődjenek ezen az irányvonalon.”

nyelvi és nyelvhelyességi verseny
Szabadka
Kovács Rácz Eleonóra
Széchenyi István Általános Iskola

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.