Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma volt a magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntője

2019-05-25
10:14
2019-05-25
16:59
Forrás
Pannon RTV
Néptánccal és versmondással nyitották meg ma délelőtt a magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntőjét.

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában 78 tanuló mérte össze tudását. Kovács Rácz Eleonóra elmondta, a versenyen azok a tanulók indulhattak, akik a körzeti versenyen első, második vagy harmadik helyezést értek el. A szervező hozzátette, összetett nyelvi feladatsorokkal készültek a versenyre, amelyet idén 24-ik alkalommal szervezték meg, és amelyre Vajdaság számos településéről érkeztek versenyzők.

Kovács Rácz Eleonóra, rendkívüli egyetemi tanár, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék, Újvidéki Egyetem: „Ez a verseny többfordulós. A köztársasági megmérettetést megelőzi a községi, a körzeti verseny, amely során a tanulók az abban a tanévben megtanult nyelvtant viszik tovább. Tulajdonképpen az a célunk, hogy a magyar nyelvtani és nyelvhelyességi ismereteket megmutathassák a gyerekek, valamint, hogy tovább fejlődjenek ezen az irányvonalon.”

nyelvi és nyelvhelyességi verseny
Szabadka
Kovács Rácz Eleonóra
Széchenyi István Általános Iskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.