Ugrás a tartalomra
Pixabay/bananajoe87

A madárinfluenza H5N8 altípusa végzett a zimonyi hattyúkkal

2021.10.12
18:21
2021.10.12
19:21
Forrás
Szerbiai RTV
A mezőgazdasági minisztérium állatorvosi igazgatóságának illetékesei kiemelték: meghatározzák a vadon élő madarak által veszélyeztetett területeket és megelőző intézkedéseket vezetnek be, hogy megakadályozzák az influenza terjedését.

Az illetékesek szerint a madárinfluenza nem terjed madárról emberre, de hatalmas gazdasági károkat okozhat, ha elkapják a házi baromfik. Hozzáteszik, hogy kötelező bejelenteni az ellenőröknek vagy az állatorvosnak, ha tapasztalják a gazdaságban nevelt baromfik és madarak nagyobb számú pusztulását vagy a betegség jeleit. Az intézkedések ideje alatt tilos baromfi- és díszmadár vásárt tartani, valamint a fertőzött területről származó baromfival, tojással, hússal kereskedni.

madárinfluenza
hattyúk
Zimony

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.