Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

A madárinfluenzára és nyugat-nílusi lázra tesztelték a madarakat

2022.03.22
15:32
2022.03.22
15:41
Forrás
Közlemény
A madárinfluenza vírus és a nyugat-nílusi lázvírus jelenlétét, valamint az általuk okozott megbetegedések előfordulását monitorozó új rendszert hoztak létre a szakemberek a „BirdPROTECT” elnevezésű projekt keretében.

A vizsgálat során összesen 58 madárfaj 676 egyedéből vettek mintát. Madárinfluenzavírus-kimutatást mind az 1008 mintából, nyugat-nílusi vírus-kimutatást pedig 913 mintából végeztek.

A szakemberek megállapították, hogy az összes minta vizsgálata negatív eredménnyel zárult.

A kutatás az Interreg–IPA CBC Magyarország–Szerbia program finanszírozásában valósult meg.

madárinfluenza
nyugat-nílusi láz

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.