Ugrás a tartalomra

Magángyógyszertárak az állami patikák helyett Topolyán (videó)

2017.02.08
15:17
Megszűntek a topolyai állami gyógyszertárak, a helyüket magángyógyszertár veszi át
Megszűntek a topolyai állami gyógyszertárak, a helyüket magángyógyszertár veszi át. A topolyai Dr. Hadzsy János Egészségház a község területén kilenc helyszínen működtetett gyógyszertárakat. Az állami intézmények az elmúlt években hátrányba kerültek a magángyógyszertárakkal szemben, mivel közbeszerzési eljárással szerezhették csak be a gyógyszereket, valamint a vényeket már magánpatikákban is ki lehet váltani. A topolyai önkormányzat a helyzet megoldására pályázatot írt ki. A pályázatot a Goodwill nyerte meg és 10 évre bérbe vette a gyógyszertári helyiségeket. Új törvénytervezet vár elfogadásra február végén, amely valamelyest könnyíti a még működő állami gyógyszertárak helyzetét – mondta dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár. vicko-S Dr. Vickó Ferenc, államtitkár, Egészségügyi Minisztérium: „A múltban olyan törvényeket hoztunk, itt gondolok a minisztériumra, ami valójában lehetetlenné tette a gyógyszertárak működését, azokét, amelyek állami alapon dolgoznak. Ezeket próbáltuk, és az új törvény ezt megpróbálja valamivel módosítani és enyhíteni, de visszamenőleg nem tudunk olyan törvényt hozni, ami visszamenőleg is érvényes lenne és eltörölné ezeket a nem olyan jó irányú lépéseket.”Topolya
patika
dr. Vickó Ferenc
magángyógyszertár
állami

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.