Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Magas árak, kevés vásárló

2021.11.14
11:38
2021.11.14
17:05
Forrás
Pannon RTV
A kevés vásárlóra panaszkodnak az árusok a szabadkai piacokon, ami feltehetően a magas élelmiszeráraknak tudható be. A termelők és a vásárlók is azt remélik, hogy nem emelkednek már tovább az árak.

Ćuro Eszternél már a karácsonyi vacsorához való babot is lehet kapni, ennek kilónkénti ára 600 dinár. Bízik benne, hogy az árak innentől már tartják magukat. A legkeresettebb nála továbbra is a burgonya és a vöröshagyma.

„A nagybani ára a hagymának 35-40 dinár zsákra, a krumplinak 50-55-60 dinártól. Az asztalról 70 meg 50 dinár. 50 dinár a hagyma, 70 dinár a krumpli.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Baranyi Éva a vasárnapi ebédhez vásárolt, valamint beszerezte a jövő héti ebédek alapanyagait is. Mint mondta, az élelmiszerek drágulása érezhető, de a termelőknek is meg kell élniük valamiből.

„A drágulást természetesen megérezzük, mint mindannyian. Muszáj vásárolni, úgyhogy, eltekintve az áraktól, azért a szükségleteket be kell szerezni, és legjobban szeretek friss termékeket vásárolni hazai termelőktől.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A savanyúságok is megjelentek már a szabadkai piacokon. A legkeresettebb ezek közül a savanyú uborka, a cékla és a vegyes saláta. Ezek ára 250 és 350 dinár között mozog.

Pannon RTV/Gál Hermina

A hentesáruk is jelentősen megdrágultak az utóbbi időben. Tina Kovač házi termékeket árul, kolbászokat, hurkát és tepertőt. Mint mondta, sokan vásárolják most a hájat is kalácsok készítéséhez, ennek kilónkénti ára egyébként 250 dinár, emellett pedig a kocsonyának való keresett így november közepén.

„- Most legjobban a köröm, a fül, meg a farok megy. A köröm 100 dinár, a fül meg a farok 150 dinár kilója.
- Várható esetleg drágulás karácsonyig? Mit gondol, hogy fognak az árak változni?
- Én azt gondolom, hogy nem. Elég drága minden, úgyhogy azt hiszem, hogy nem lesz drágulás, bízom benne.”

Gyümölcsökből is nagy a választék a piacon. Ilyenkor az almának és a szőlőnek van szezonja. Az alma ára átlagosan 60, a szőlő pedig 100-110 dinár körül mozog. De déli gyümölcsöket is találunk már, mint amilyen a mandarin, a kivi vagy a citrom.

piac
bab
hús
tejpiac

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.