Ugrás a tartalomra

Magyar állami kitüntetés Léphaft Pálnak

2022.12.07
15:43
2022.12.07
18:55
Forrás
Pannon RTV
Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Léphaft Pál újságírónak, karikaturistának Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. Az állami kitüntetést Csallóközi Eszter, szabadkai főkonzul adta át.

A délvidéki magyar kulturális és művészeti életben folytatott több évtizedes alkotói tevékenységéért kapott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést Léphaft Pál. Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja az átadón kiemelte, a magyar nemzeti összetartást jelenti és erősíti az is, hogy a Kárpát-medence minden pontján történik kitüntetés-átadás.

„Az elismerések azt is kifejezik, hogy egyetlen nemzet, egyetlen magyarság tagjai vagyunk, ami akkor tud megmaradni, ha minden nemzetrésze megmarad, és ha minden nemzetrészében vannak olyanok, akik a magyarság érdekében tevékenykednek. Az érdemjeleket az egyes személyek a társadalom által nagyra becsült tetteik elismeréseként kapják. Egy ilyen ünnepi pillanatban legtöbbször azt szoktuk hangsúlyozni, hogy a kitüntetés köszönetet fejez ki sok-sok év tevékenységéért."

Léphaft Pál a kitüntetés kapcsán elmondta, a dijak gondba ejtik az embert, szerinte ugyanis nem a bírálat, a dicséret teszi próbára az embert.

„Elgondolkozik az ember, és előre és hátra is néz. Az elismerésről talán annyit, hogy annak örvendek, hogy nemzetem számon tart, hogy az a kis lámpa, mert mindannyian hordozzuk a fényt, ez a kis lámpa, amit hordozgatok, még mindig világit, nem fogyott el belőle az olaj."

Léphaft Pál dolgozott az Újvidéki Televízió újságírójaként, valamint a Magyar Szó karikaturistájaként, illetve 1994-től a Grimasz szerkesztőjeként. Alapító tagja és alelnöke is a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének.

Léphaft Pál
Magyar Arany Érdemkereszt
Csallóközi Eszter
Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.