Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Szabó-Hangya Terézt

2021.03.16
13:52
2021.03.16
16:47
Forrás
Pannon RTV
Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV munkatársát, a Szabadkai Magyar Rádió szerkesztőjét.

Szabó-Hangya Teréz újságíró, hitoktató, a Pannon RTV nyugalmazott megbízott főszerkesztője, a Szabadkai Magyar Rádió szerkesztő-riportere, a Keresztény Értelmiségi Kör alelnöke, illetve szabadkai elnöke a szabadkai magyar közösséget hitelesen bemutató, több évtizedes újságírói és szerkesztő-riporteri tevékenysége elismeréseként kapja a kitüntetést.

„Először a kollégák gratuláltak, és ez nagyszerű dolog, mert az embernek mindig legnehezebb a saját környezetében, a saját házában, a saját otthonában elismerést szerezni, és jól esett az is, hogy nagyon sok pap, atya jelentkezett írásban, üzenetben, hogy gratulálnak és további jó munkát kívánnak. Igyekszem megtenni, amit lehet a vallással kapcsolatban is a médián keresztül, írásban is, hangban is, néha képben is. De leginkább az esett jól, hogy végül is egy napszámost is elismernek néha, mert én annak érzem magam, az újságíró szakma napszámosának. Ami plusz talán, az annyi, hogy sok fiatal került ki idézőjelben a kezeim közül, akik ma főszerkesztők, riporterek, nagyon jó tollú újságírók, és én rájuk vagyok a legbüszkébb. Hát aztán a többi, nagyon hálás vagyok a sorsnak a lehetőségért, hogy nem kellett igazándiból nyugdíjba mennem, attól eltekintve, hogy papíron az vagyok, nyugdíjas, de a munkát folytathattam, és ez tartja bennem a lelket.”

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a magyar miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg.

Magyar Arany Érdemkereszt
Szabó-Hangya Teréz
Pannon RTV
kitüntetés

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.