Ugrás a tartalomra
Pixabay

A magyar családtámogatási modell bevezetését fontolgatja Szerbia

2020.09.02
08:08
2020.09.02
12:10
Forrás
Beta, VajdaságMA
A magyar családtámogatási modell bevezetését fontolgatja Szerbia - írja a Beta hírügynökség a Demostat elemzését szemlézve.

A négy- vagy többgyermekes anyák adómentessége, a támogatott lakáshitelek, a harmadik gyermek esetén járó támogatások, könnyítések, vagy a nagyszülők gyesen tartózkodásának lehetősége, csak néhány azon intézkedések közül, amelyeket a magyar kormány a gyermekvállalás ösztönzésére hozott. Sajtóinformációk szerint a szerbiai illetékesek már vizsgálják a magyarországi modell lehetőségeit.

Magyarország egyébként a GDP 4,8 százalékát fordítja a családok és a gyermekvállalás támogatására, ami jóval több, mint amennyit a Szerbia különít el ezekre a célokra, ez akár a jövőben változhat is - mondják a szakemberek.

Szerbia
Magyarország
családtámogatás

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű