Ugrás a tartalomra
Bodzsoni István átveszi a díjat
Pannon RTV

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Bodzsoni Istvánt

2019-08-19
17:02
2019-08-19
17:42
Forrás
Pannon RTV
A Pannónia Alapítvány igazgatója mellett több vajdasági magyar is elismerésben részesült Budapesten.

Bodzsoni Istvánt a Pannon Rádió és Televízió, illetve a Szabadkai Magyar Rádió fejlesztése, valamint a Pannon Médiaház létrehozása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként díjazták. A Pannon RTV igazgatója a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át a magyar fővárosban. A magyar állami kitüntetést Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes adta át a parlamentben. Bodzsoni István a médiaház felépítéséről azt mondta, hogy óriási munka volt: „Nem csak az én érdemem, ez egy csapatmunka volt. Óriási érdeme van ebben a magyar kormánynak, amelyik az egészet megtámogatta, a Vajdasági Magyar Szövetségnek, illetve személyesen Pásztor Istvánnak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak és természetesen nektek, a gyerekeknek, akik ezt végigcsinálták, a legnehezebb körülmények között, hibátlanul.”

Paskó Csaba kelebiai plébánost Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki, többek között odaadó lelkipásztori szolgálata és a magyar gasztronómia népszerűsítése miatt. „Nyilván meghatódik az ember, amikor 44 évesen átvehet egy ilyen elismerést. Különösen fontos számomra és örülök annak, hogy a szakma terjesztett fel a díjra, a magyar étrend séfek közössége” - mondta a plébános.

Dr. Farkas Emil, a Zentai Közkórház sebészeti osztályának főorvosa szintén a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át: „Engem a feladatok mindig megtaláltak. A kihívásoknak mindig eleget tettem, akármilyen téren jöttek. Szerencsém az volt, hogy ezeknek a feladatoknak, kötelezettségeknek a teljesítésénél emberek vettek körül, akik ebben munkatársaim voltak. Ez a díj őket is illeti.”

Vicei Károlyt, a zentai Térzene Irodalmi és Művészeti Társaság elnökét Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerésben részesítették többek között kordokumentumoknak számító szépirodalmi alkotásai elismeréseként. Jelenleg is egy regényen dolgozik: „Memoárregényt írok. Mintegy száz oldalig jutottam, de háromszázat hozzá szeretnék tenni” - nyilatkozta a díjazott.

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke Budapesten azt nyilatkozta, hogy a magánszemélyek és az intézmények szerepvállalása kiegészíti egymást: „Farkas doktor kitüntetése nyilvánvalóan egyszerre orvosi, közéleti tevékenységét ismeri el. Bodzsoni István igazgató úrnak a médiában betöltött szerepét díjazták. Paskó Csaba plébános úr egy szerteágazó lelkész, gasztronómiai, közösségi fejlesztési munkát látott el. Vicei Károlynak pedig azt a kulturális és irodalmi szervező tevékenységét ismerték el, amely Zentán és Zenta környékén évtizedeken át kialakult, kibontakozott.”

Vajdaságból továbbá Pekár Tibor nyugalmazott zenepedagógus is Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott. Ő későbbi időpontban veszi át az elismerést.

Magyar Érdemrend
tisztikereszt
Bodzsoni István
kitüntetés

Most

10:07

Sokan elhalasztják az esküvőjüket

Törökbecsén a koronavírus-járvány megjelenése óta kilenc esküvőt mondtak le. A fiatalok többsége a nagy napot őszre tervezi, azonban vannak, akik a lakodalmi mulatságot jövő évre halasztották.

Népszerű