Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexas_Fotos

A magyar gyerekeket érinti leginkább a szexuális kizsákmányolás

2021.03.10
07:54
Forrás
femina.hu
Legtöbbször magyar gyerekek a szexuális kizsákmányolás áldozatai az Európai Unióban - derül ki az ECPAT és a Hintalovon Alapítvány közös országjelentésből.

Az áldozattá vált gyerekek legtöbb esetben hátrányos helyzetűek és szegény családi háttérrel rendelkeznek. A jelentés külön tárgyalja egyebek mellett a gyermekek elleni szexuális kizsákmányolás megjelenési formáit, a prostitúciós célú és az online térben zajló kizsákmányolást, valamint a korai és kényszerházasságot. Az EU területén azonosított magyar nemzetiségű, szexuális célú emberkereskedelem-áldozatok több mint fele, 64 százaléka gyermek, a gyermek áldozatok 7,4 százaléka 11 éven aluli. Az összes regisztrált emberkereskedelem-áldozat közül pedig magyar nemzetiségű a legtöbb.

szexuális kizsákmányolás
magyar gyermek
Európai Unió
hátrányos helyzetű
szegény
prostitúció
emberkereskedelem
gyerek

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű