Ugrás a tartalomra

Magyar katonákra támadtak a migránsok

2021.07.28
08:42
2021.07.28
08:48
Forrás
hirado.hu, MTI
Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A 15 főből álló csoport 20 óra 40 perckor kísérelt meg illegálisan átjutni Magyarország területére Ásotthalomnál, miközben a határt védő egyenruhásokat a szerb oldalról lefújták gázspray-vel. Az erőszakos határátlépési kísérlet következtében négy katona könnyebben megsérült, orvosi ellátásuk folyamatban van. A jogellenes határátlépési kísérletet a szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák megakadályozták.

migráns
katona
szerb-magyar határ
Ásotthalom

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.