Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A magyar népmesék szereplői továbbra sem hagyják magukra a gyerekeket

2020.03.24
15:53
Forrás
Pannon RTV
A VM4K mesekuckó műhelyfoglalkozása továbbra is elérhető lesz, csak most az online térben.

A foglalkozásokat ezentúl virtuálisan tudják majd megnézni a gyerekek - mondta Csizmár Rita. A VM4K munkatársa hozzátette, hogy az első ilyen foglalkozást csütörtökön, a másodikat pedig vasárnap szeretnék közzétenni az interneten.

A szervezők továbbra is kizárólag a magyar népmesékből válogatnak, amelyekhez érdekes játékokat is társítanak. A játékos feladatokhoz az érdeklődők otthon is megtalálják majd az eszközöket, így a szülők és a gyerekek is könnyedén a mesék világában érezhetik magukat.

Emellett a kézműves foglalkozások sem maradhatnak el, a közelgő ünnepre készülődve, húsvéti díszek készítésére buzdítják a gyerekeket, amelyben Gubena Erika lesz a segítségükre minden szerdán és pénteken. A foglalkozások a VM4K Facebook-oldalán, valamint a vm4k.org.rs honlapon lesznek elérhetők.

népmese
gyerekek
mesekuckó
online
internet

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.