Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hoffmann Artúr

Magyar Örökség díjas a zentai származású Bogdán József papköltő

2017.12.16
16:53
2017.12.16
17:43
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átadták a Magyar Örökség díjakat. A díjazottak között van Bogdán József papköltő is. Sutus Áront beválasztották a Magyar Örökség díj bírálóbizottságába.

Elsőként az erdélyi származású Molnár Levente világhírű operaénekes vehette át a rangos elismerést. Az idén egy vajdasági kitüntetett is volt. Bogdán József papköltőt Dudás Károly író, publicista, a Magyar Örökség díj birtokosa méltatta: „Nyilván papi és emberi tevékenysége kiterjed az egész közösségre, és itt, amikor elmondta Anyám Magyarország című versét, meggyőződhettünk róla, hogy egyik legkiválóbb költőnk. Én, mint Magyar Örökség díjas elmondhatom, hogy méltó kezekbe került ez a számunkra oly fontos díj, a Magyar Örökség díj.

Reménykedni kötelező a déli részeken - vallja a Fehértemplomon szolgálatot teljesítő plébános, költő: „Azt szeretném közvetíteni, hogy nem szabad soha elveszíteni a reményt, sőt reménykedni kötelező épp ott a déli részeken, a román határtól 5 kilométerre, ahol már nem lehet magyar újságot se venni, magyar szót se hallani, de azért vagyok ott, és erre büszke vagyok, hogy ne aludjon ki teljesen a láng.”

A rendezvény végén Bogdán József papköltő elszavalta Anyám Magyarország című versét.

Bogdán József papköltő, zentai születésű, de most a dél-bánáti Fehértelepen szolgálatot teljesítő plébános a Magyar Örökség díjat Budapesten vehette át. A díjazottal a helyszínen Toma Viktória készített interjút.

Magyar Örökség díj
Bogdán József

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.