Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa községben 1540 diák ül be hétfőn az iskolapadba

2019-08-29
15:05
2019-08-30
10:11
Forrás
Pannon RTV
94 elsős kisdiáknak csöngetnek be hétfő reggel a Magyarkanizsa községben található Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában, és a kihelyezett tagozatokon.

Már javában készülnek az új tanévre. Az oktatás az említett intézményben a Tisza-pari településen két épületben zajlik, emellett vannak kihelyezett tagozatok is Martonoson, Velebiten és Adorjánon.

A helyi Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola két magyarkanizsai épületében összesen 3 elsős osztály nyílik. Jaksi Hanna is most kezdi az elsőt. Mint mondja, alig várja a hétfőt: „A tanulást várom a legjobban, meg a matekot, arra vagyok kíváncsi.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Hannáék már felkészültek a tanévre. Az édesanyja, Andrea szerint, nemcsak a gyerekek izgulnak ilyenkor, hanem bizony a szülők is: „Úgy érzem, olykor izgatottabbak vagyunk, mint a gyerekek maguk, akik az első osztályt kezdik. Részben talán azért, mert mi ezt már végigcsináltuk, és izgulunk azért, hogy a gyerekek hogyan fognak alkalmazkodni az új elvárásokhoz, intézményhez, illetve osztálytársakhoz és a tanítónőhöz.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A községben összesen 1540 diák kezdi meg a tanévet, míg a Magyarkanizsához tartozó iskolákban összesen 875-en. Szepesi Zoltán, az intézmény igazgatója arról számolt be, hogy a községben is csökkenő tendenciát mutat az iskolakezdő diákok száma.

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „A 2019/20-as iskolaévben kevesebb tanulónk lesz mint az elmúlt évben. Idén 875 tanulóval kezdjük az évet, ebből a Zmaj épületben 355 tanulónk lesz, az Ady épületben 354, Martonoson 112, Adorjánon pedig 42 tanulóval kezdjük, illetve a velebiti kombinált tagozaton még 8 tanulónk lesz.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az igazgató hozzátette, tavaly 62 tagozattal zárta a tanévet a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola a hozzá tartozó intézményekkel együtt, az idei évben viszont összesen 60 tagozat indul el szeptember 2-án.

Magyarkanizsa
elsős
diák
iskolapad

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:11

Kezdődik a második félév

Ma kezdődik a második félév a szerbiai általános és középiskolákban. A szeptemberben elfogadott oktatási modell és az intézkedések továbbra is érvényben maradnak a tanintézményekben.
21:20, Frissítve: 21:44

Készül a finn orrspray-csodavakcina

Finnországban a kormány felháborodásának adott hangot az akadozó vakcina-szállítmányok miatt. Krista Kiruru miniszter azt mondta, hogy csak csordogál az EU által beszerzett vakcina.

Népszerű