Ugrás a tartalomra
A kártyák átadása
InfoTV/Csendir Viktor

Magyarkanizsán kiosztották az első nyugdíjas kártyákat

2018-03-20
17:56
2018-03-20
18:06
Forrás
Pannon RTV
Ma vehette át az első 30 nyugdíjas Magyarkanizsán a nyugdíjbiztosító által kibocsájtott nyugdíjas kártyát.

A kártya ingyenes, és bérmentve kapja meg április folyamán mindenki, aki a nyugdíjbiztosítónál juttatásban részesül. Az okmány arra szolgál, hogy tulajdonosa ezáltal igazolhassa nyugdíjas mivoltát. Szerbiában mintegy 1.700.000 nyugdíjas van, ebből 15.000 tartozik Zenta, Ada és Magyarkanizsa községhez.

Törtei Szilárd, munkatárs, zentai Nyugdíjbiztosító: „A kártya leegyszerűsíti a nyugdíjasok életét, mivel nem kell bejárniuk a nyugdíjcsekkekért, végzésekért, melyeken a személyes adataik szerepelnek és látszik a nyugdíj összege is. Ezzel a kártyával tudják igazolni, hogy nyugdíjasok, bizalmas adatok azonban nincsenek rajtuk.”

Magyarkanizsa
nyugdíjas kártyák

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.