Ugrás a tartalomra
A kártyák átadása
InfoTV/Csendir Viktor

Magyarkanizsán kiosztották az első nyugdíjas kártyákat

2018-03-20
17:56
2018-03-20
18:06
Forrás
Pannon RTV
Ma vehette át az első 30 nyugdíjas Magyarkanizsán a nyugdíjbiztosító által kibocsájtott nyugdíjas kártyát.

A kártya ingyenes, és bérmentve kapja meg április folyamán mindenki, aki a nyugdíjbiztosítónál juttatásban részesül. Az okmány arra szolgál, hogy tulajdonosa ezáltal igazolhassa nyugdíjas mivoltát. Szerbiában mintegy 1.700.000 nyugdíjas van, ebből 15.000 tartozik Zenta, Ada és Magyarkanizsa községhez.

Törtei Szilárd, munkatárs, zentai Nyugdíjbiztosító: „A kártya leegyszerűsíti a nyugdíjasok életét, mivel nem kell bejárniuk a nyugdíjcsekkekért, végzésekért, melyeken a személyes adataik szerepelnek és látszik a nyugdíj összege is. Ezzel a kártyával tudják igazolni, hogy nyugdíjasok, bizalmas adatok azonban nincsenek rajtuk.”

Magyarkanizsa
nyugdíjas kártyák

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.