Ugrás a tartalomra
A kártyák átadása
InfoTV/Csendir Viktor

Magyarkanizsán kiosztották az első nyugdíjas kártyákat

2018-03-20
17:56
2018-03-20
18:06
Forrás
Pannon RTV
Ma vehette át az első 30 nyugdíjas Magyarkanizsán a nyugdíjbiztosító által kibocsájtott nyugdíjas kártyát.

A kártya ingyenes, és bérmentve kapja meg április folyamán mindenki, aki a nyugdíjbiztosítónál juttatásban részesül. Az okmány arra szolgál, hogy tulajdonosa ezáltal igazolhassa nyugdíjas mivoltát. Szerbiában mintegy 1.700.000 nyugdíjas van, ebből 15.000 tartozik Zenta, Ada és Magyarkanizsa községhez.

Törtei Szilárd, munkatárs, zentai Nyugdíjbiztosító: „A kártya leegyszerűsíti a nyugdíjasok életét, mivel nem kell bejárniuk a nyugdíjcsekkekért, végzésekért, melyeken a személyes adataik szerepelnek és látszik a nyugdíj összege is. Ezzel a kártyával tudják igazolni, hogy nyugdíjasok, bizalmas adatok azonban nincsenek rajtuk.”

Magyarkanizsa
nyugdíjas kártyák

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.