Ugrás a tartalomra
A kártyák átadása
InfoTV/Csendir Viktor

Magyarkanizsán kiosztották az első nyugdíjas kártyákat

2018-03-20
17:56
2018-03-20
18:06
Forrás
Pannon RTV
Ma vehette át az első 30 nyugdíjas Magyarkanizsán a nyugdíjbiztosító által kibocsájtott nyugdíjas kártyát.

A kártya ingyenes, és bérmentve kapja meg április folyamán mindenki, aki a nyugdíjbiztosítónál juttatásban részesül. Az okmány arra szolgál, hogy tulajdonosa ezáltal igazolhassa nyugdíjas mivoltát. Szerbiában mintegy 1.700.000 nyugdíjas van, ebből 15.000 tartozik Zenta, Ada és Magyarkanizsa községhez.

Törtei Szilárd, munkatárs, zentai Nyugdíjbiztosító: „A kártya leegyszerűsíti a nyugdíjasok életét, mivel nem kell bejárniuk a nyugdíjcsekkekért, végzésekért, melyeken a személyes adataik szerepelnek és látszik a nyugdíj összege is. Ezzel a kártyával tudják igazolni, hogy nyugdíjasok, bizalmas adatok azonban nincsenek rajtuk.”

Magyarkanizsa
nyugdíjas kártyák

Most

11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.