Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarkanizsán a Művészetek Házában emlékeztek Szent Szávára

2019-01-27
18:25
2019-01-27
19:32
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepséget idén is a helyi Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület szervezte meg.

Művelődési műsorral emlékeztek Szent Szávára Magyarkanizsán a Művészetek Házában. A rendezvényen a Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület szakcsoportjai, a zeneiskola gyermekkórusa, valamint nagybecskereki és belgrádi vendégek mutatkoztak be.

Hajder Vladimir, elnök, Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület, Magyarkanizsa: „Minden évben, ebben az időben csinálunk egy kis programot. Ez a mi pillanatunk, amikor megemlékezünk a történelmi és a kulturális pontokra, amelyek fontosak a szerb népnek. A kanizsai Szent Száva Kultúregyesület mindig benne volt a szervezésben, és ebben az évben is a községgel és a pravoszláv egyházzal csináltuk ezt a programot.”

Szent Száva
Magyarkanizsa

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.