Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarkanizsán a Művészetek Házában emlékeztek Szent Szávára

2019-01-27
18:25
2019-01-27
19:32
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepséget idén is a helyi Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület szervezte meg.

Művelődési műsorral emlékeztek Szent Szávára Magyarkanizsán a Művészetek Házában. A rendezvényen a Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület szakcsoportjai, a zeneiskola gyermekkórusa, valamint nagybecskereki és belgrádi vendégek mutatkoztak be.

Hajder Vladimir, elnök, Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület, Magyarkanizsa: „Minden évben, ebben az időben csinálunk egy kis programot. Ez a mi pillanatunk, amikor megemlékezünk a történelmi és a kulturális pontokra, amelyek fontosak a szerb népnek. A kanizsai Szent Száva Kultúregyesület mindig benne volt a szervezésben, és ebben az évben is a községgel és a pravoszláv egyházzal csináltuk ezt a programot.”

Szent Száva
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.