Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Magyarországi adatbázisok vehetők igénybe térítésmentesen

2019-05-14
14:31
2019-05-14
16:55
Forrás
Pannon RTV
Az Európa Kollégiumban és a Juhász Erzsébet Könyvtárban lehet hozzáférni ezekhez az adatbázisokhoz. Topolyán ismertették a magyarországi Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Programját.

A magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított támogatásnak köszönhetően 25 határon túli intézményben lehet majd igénybe venni az adatbázisokat, amelyek a tudományos kutatómunkát és a fiatalok középiskolai és egyetemi tanulmányait segítik. A térítésmentes szolgáltatás által mintegy nyolc adatbázis, köztük több könyvkiadó teljes portfóliója, 21 millió oldalnyi szkennelt napilap, hírlap és újság érhető el. A vajdasági intézmények közül egyelőre az újvidéki Európa Kollégiumban és a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban lehet hozzáférni ezekhez az adatbázisokhoz.

Lencsés Ákos, osztályvezető, EISZ: „Ez körülbelül 5000 magyar e-könyvet jelent, köztük nagyon friss e-könyveket és nagyon sok szakkönyvet is, ami a legtöbb egyetemen kötelező irodalmat jelent, úgyhogy egyfajta gyarapítási lehetőség is a könyvtárak számára és egy lehetőség, hogy a mai fiatalok számára elsődleges forrásként jelenlevő interneten keresztül is biztosíthassák ezeket a szakirodalmi forrásokat a felhasználók számára.”

adatbázis
Elektronikus Információszolgáltatás
Európa Kollégium
Juhász Erzsébet Könyvtár

Most

15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.