Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Magyarországi adatbázisok vehetők igénybe térítésmentesen

2019-05-14
14:31
2019-05-14
16:55
Forrás
Pannon RTV
Az Európa Kollégiumban és a Juhász Erzsébet Könyvtárban lehet hozzáférni ezekhez az adatbázisokhoz. Topolyán ismertették a magyarországi Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Programját.

A magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított támogatásnak köszönhetően 25 határon túli intézményben lehet majd igénybe venni az adatbázisokat, amelyek a tudományos kutatómunkát és a fiatalok középiskolai és egyetemi tanulmányait segítik. A térítésmentes szolgáltatás által mintegy nyolc adatbázis, köztük több könyvkiadó teljes portfóliója, 21 millió oldalnyi szkennelt napilap, hírlap és újság érhető el. A vajdasági intézmények közül egyelőre az újvidéki Európa Kollégiumban és a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban lehet hozzáférni ezekhez az adatbázisokhoz.

Lencsés Ákos, osztályvezető, EISZ: „Ez körülbelül 5000 magyar e-könyvet jelent, köztük nagyon friss e-könyveket és nagyon sok szakkönyvet is, ami a legtöbb egyetemen kötelező irodalmat jelent, úgyhogy egyfajta gyarapítási lehetőség is a könyvtárak számára és egy lehetőség, hogy a mai fiatalok számára elsődleges forrásként jelenlevő interneten keresztül is biztosíthassák ezeket a szakirodalmi forrásokat a felhasználók számára.”

adatbázis
Elektronikus Információszolgáltatás
Európa Kollégium
Juhász Erzsébet Könyvtár

Most

19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.