Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Magyarországi adomány a Vajdasági Klinikai Központnak

2021.05.13
14:00
2021.08.24
10:29
Forrás
Pannon RTV
Egy magyarországi cég tíz lélegeztetőgépet adományozott az újvidéki székhelyű Vajdasági Klinikai Központnak. A gépek értéke nagyjából 400 ezer euró. Az ünnepélyes átadót tartották délelőtt.
Pannon RTV/Bognár Róbert

A magyarországi cég 50 lélegeztetőgépet adományozott a régió országainak. Ebből tíz Újvidékre került, a Vajdasági Klinikai Központba.

Bócsi Levente, kereskedelmi igazgató, Limitless Medical Kft.: „Úgy gondolom, ha megtehetjük, akkor segítsük a határon túli honfitársainkat, de nem csak, hiszen Szerbiában is laknak szerbek, Romániában is laknak románok. Tehát igazából mindenkit szeretnénk ezzel segíteni. A cégünk most olyan helyzetben volt, hogy nagyon sok lélegeztetőgépet hoztunk a tavalyi év során, a pandémiának az első ütemében, és ezeket úgy gondoltuk, hogy amik megmaradtak, nem eladni szeretnénk, hanem adományozzuk.”

Az adomány értéke körülbelül 400 ezer euró. A két fél közötti kapcsolatfelvétel megvalósulásában komoly szerepet játszott a Vajdasági Gazdasági Kamara.

Boško Vučurević, elnök, Vajdasági Gazdasági Kamara: „A Vajdasági Gazdasági Kamara a régión belüli kapcsolataival megteremtette ezt az együttműködést, leginkább a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara segítségével. Ez az adomány az eredménye a kapcsolatainknak a budapesti, szegedi, pécsi kamarákkal.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Dr. Edita Stokić, a Vajdasági Klinikai Központ igazgatója köszönetét fejezte ki az adomány kapcsán.

„Köszönöm az adományozónknak ezt az ajándékot, megígérhetem, hogy a betegek mindig elsőbbséget élveznek a Vajdasági Klinikai Központban, és hogy ilyen módon megkönnyítjük az egészségügyi dolgozóink munkáját is.”

Az Vajdasági Klinikai Központban egyébként jelenleg 155 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak, tizennégyen szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A mostani adománnyal együtt, több mint háromszázötven lélegeztetőgéppel rendelkezik a központ.

Vajdasági Klinikai Központ
adomány
Limitless Medical Kft.
Boško Vučurević
elnök
Vajdasági Gazdasági Kamara
Edita Stokić
lélegeztetőgép

Most

Népszerű