Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A magyarországi Migrációkutató Intézet vezető kutatója a VM4K-ban

2019-05-16
21:25
2019-05-17
18:23
Forrás
Pannon RTV
A tömeges migráció, a gazdasági valamint a politikai menekült fogalma is szóba került a VM4K Európa és mi előadás-sorozatának csütörtök esti rendezvényén.

Speidl Bianka, a magyarországi Migrációkutató Intézet vezető kutatója A kereszténység végveszélyben: Európa, Közel-Kelet, migráció című előadásában elmondta, a migráció nem csak az elmúlt pár évben jelentkezett Európában. A jelenség évtizedek óta jelen van, ugyanakkor 2015-ös kicsúcsosodása után már nyilvánvalóvá vált, hogy a kontinens politikai vezetőinek sokkal határozottabb állásfoglalására van szükség a negatív következmények elkerülése érdekében.

Speidl Bianka, vezető kutató, Migrációkutató Intézet, Magyarország: „Egy folyamatos bevándorlás, ha nem is olyan intenzitású, mint amilyen 2015-ben volt, de gyakorlatilag várható a közel jövőben, de közép- és hosszútávon is. Ugyanakkor azok a tömegek, az a több millió bevándorló, aki Európában él, azoknak az integrációja, az európai társadalmakban való beilleszkedése és az ő munkavállalási kapacitásuk teljes mértékben bizonytalannak látszik.”

VM4K
Speidl Bianka
Szabadka
migráció

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.