Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A magyarországi Migrációkutató Intézet vezető kutatója a VM4K-ban

2019-05-16
21:25
2019-05-17
18:23
Forrás
Pannon RTV
A tömeges migráció, a gazdasági valamint a politikai menekült fogalma is szóba került a VM4K Európa és mi előadás-sorozatának csütörtök esti rendezvényén.

Speidl Bianka, a magyarországi Migrációkutató Intézet vezető kutatója A kereszténység végveszélyben: Európa, Közel-Kelet, migráció című előadásában elmondta, a migráció nem csak az elmúlt pár évben jelentkezett Európában. A jelenség évtizedek óta jelen van, ugyanakkor 2015-ös kicsúcsosodása után már nyilvánvalóvá vált, hogy a kontinens politikai vezetőinek sokkal határozottabb állásfoglalására van szükség a negatív következmények elkerülése érdekében.

Speidl Bianka, vezető kutató, Migrációkutató Intézet, Magyarország: „Egy folyamatos bevándorlás, ha nem is olyan intenzitású, mint amilyen 2015-ben volt, de gyakorlatilag várható a közel jövőben, de közép- és hosszútávon is. Ugyanakkor azok a tömegek, az a több millió bevándorló, aki Európában él, azoknak az integrációja, az európai társadalmakban való beilleszkedése és az ő munkavállalási kapacitásuk teljes mértékben bizonytalannak látszik.”

VM4K
Speidl Bianka
Szabadka
migráció

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű