Ugrás a tartalomra
Magyarra hangolva

Magyarra hangolva - Dalszöveg fordító verseny

2020.11.04
08:51
2020.11.04
09:08
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Módszertani Központ és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium dalszöveg fordító versenyt hirdet felső tagozatos általános iskolás tanulók részére. A beküldési határidő 2020. november 27.

A pályázat szövege:

Ha szívesen dúdolgatod az angol vagy német nyelvű zeneszámokat, szereted az angolt/németet és kíváncsi vagy, miről szól igazából a dal, jelentkezz a MAGYARRA HANGOLVA dalszöveg fordító versenyre!

A pályázaton önállóan vagy párban lehet részt venni. A feladat az angol vagy német nyelven íródott dalszöveg magyar nyelvre fordítása, az idegennyelvű dal üzenetének átadása anyanyelven. A fordítás legyen minél bravúrosabb és frappánsabb, közelítse meg az eredeti dal hangulatát és hatását.

Válassz egy könnyűzenei, angol vagy német nyelvű dalt és fordítsd le magyar nyelvre! Az eredeti dalszöveget és a magyar fordítását küldd el 2020. november 27-ig az ujkep.modszertani@gmail.com email címre.

FONTOS!!!
A jelentkezéskor Word dokumentumként csatold az EREDETI dalszöveget és a FORDÍTÁSt együtt EGY DOKUMENTUMBAN. Javasolt a 2 oszlopos szerkesztés, azaz, hogy az eredeti dalszöveg és a fordítás látható legyen egymás mellett.

Szükséges adatok:
        ◦ Tanuló(k) neve
        ◦ Iskola, osztály
        ◦ Helység
        ◦ Mentortanár(ok) neve (a fordító munkát segítő magyar- és/vagy angoltanár, esetleg más szakember)
        ◦ A dal szerzője és címe

Bővebb információ: www.vmk.rs

A helyezést elérő pályázók könyvvásárlási utalványban részesülnek:
Arany minősítés: 4000 dinár
Ezüst minősítés: 3000 dinár
Bronz minősítés: 2000 dinár
Különdíj: 1000 dinár

A fordítás beküldésének határideje: 2020. november 27., péntek

Magyarra hangolva
Magyarra hangolva
dalszöveg fordító verseny
dalszöveg
fordítás
német
angol
magyar

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.