Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Andrew Medichini

A mai világban keresztre feszített emberekről szóltak a római Via Crucis állomásait kísérő meditációk

2019-04-20
07:42
2019-04-20
17:20
Forrás
MTI
A katolikus hagyomány szerint minden évben nagypénteken megrendezik Rómában a Via Crucist, azaz a keresztutat. Az idei szertartás a Krisztussal és a nőkkel a keresztúton címet kapta.

Fotó: Tanjug/AP/Andrew Medichini

A szertartás keretében a krisztusi passió 14 állomását "meditáció", azaz egy-egy fontosabb gondolat kifejtése kíséri. Az idén a meditációk megírását Ferenc pápa Eugenia Bonetti 80 éves szerzetesnőre bízta, aki misszionáriusként 25 évig Afrikában szolgált, és a női rabszolgaság-ellenes Slave No More szervezet elnöke.

Fotó:Tanjug/AP/Gregorio Borgia

A keresztút 14 állomását megközelítőleg két óra alatt tették meg a hívek. Ezután Ferenc pápa összefoglalta a lényegi gondolatokat, hogy a mai világban is - átvitt értelemben - keresztre feszít embereket a hatalom és a társadalom közönye.

Fotó:Tanjug/AP/Gregorio Borgia

Szó esett többek között azokról a gyerekekről is, akik nem járhatnak iskolába, akiket embertelen munkára kényszerítenek, akik a szervkereskedők hálójába kerülnek, akiket megfosztanak gyermeki világuktól.

Via Crucis
Ferenc pápa

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű