Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A majdányi Művelődési Otthon pincéjébe törtek be migránsok

2020-01-25
19:45
2020-01-25
19:58
Forrás
Pannon RTV
A majdányi Művelődési Otthon épületének pincéjébe törtek be a migránsok éjjel.

A helyiek a ma reggeli órákban vették észre a betörést és értesítették a rendőrséget, akik kiutasították az illetéktelen behatolókat az épületből. Ez az eset azonban nem egyedi, lakatlan házakban húzzák meg magukat az illegális bevándorlók napról-napra a két észak-bánáti településen.

A majdányi és a rábéi lakosok napi szinten találkoznak kisebb-nagyobb migránscsoportokkal. Ottjártunkkor is több csoport gyalogolt a hármashatár irányába. Az illegális bevándorlók a hideg elől egyre gyakrabban húzódnak be üres, lakatlan házakba, lehetőleg olyanba, ahol áram is van.

Makra Ervin: „A migránsok nap mint nap egyre erősebb hatással vannak a falura. Úgy mond önállósodnak, nem figyelnek az itt élő emberekre, betörnek olyan házakba, ahol áram is van, hogy bírjanak melegedni és azzal nem törődnek, hogy ott lakik-e ember vagy nem lakik. A téli viszonyokhoz képest mindent elkövetnek, hogy melegedjenek.”

Éjszaka a migránsok a majdányi Művelődési Otthon pincéjébe törtek be csoportosan. A helyi vezetőség csak annyit tud tenni, hogy felszólítják az embereket, hogy jobban figyeljenek egymásra és a környezetükre, valamint a betört épületeket próbálják rendbe hozni, lezárni a bevándorlók elől.

Makra Péter, elnök, Majdány-Rábé Helyi Közösség: „Lementek a pincébe, olyan nagy kárt nem csináltak, azt, hogy az ajtót betörték, felfeszítették. Egy szerencse eddig, hogy nem a másik ajtóval történt ez, mert akkor jutottak volna be a kultúrotthonba. Ott bírták volna a padokat tönkretenni. Én azt gondolom, hogy a privát házakba is azért mennek be, hogy amit ott találnak az eltüzeljék, ott melegszenek.”

Majdány és Rábé lakosságának nagy része 65 év feletti, ezért a helyi közösség elnöke és a helyi falugondnok a fokozódó migránsválság miatt minden nap meglátogatják a helyi közösség területén élő idős személyeket.

Majdány
migránsok
Makra Ervin
Makra Péter
művelődési otthon
Rábé

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.