Ugrás a tartalomra
Illusztráció Pixabay/Šárka Jonášová

Már 10 embert kellett kórházba szállítani gombamérgezés miatt

2022.10.04
12:41
Forrás
Szerbiai RTV
Emelkedik azon személyek száma, akik gombamérgezés miatt kerülnek kórházba, melyet a šabaci piacon vásároltak - jelenti a szerb sajtó.

Immár 10 személyt kezelnek a belgrádi katonai kórházban, közülük 8-an súlyos állapotban vannak. Mindegyikőjük šabaci, egy személyt leszámítva, ő lajkovaci illetőségű. A gombamérgezés kapcsán eljárást indított a rendőrség: egy 72 éves nőt tartóztattak le, és 48 órás őrizetbe helyezték. Vélhetően ő árulta a mérgező gombákat a piacon.

gombamérgezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű