Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Már 148 ezren felvették az influenza elleni védőoltást Szerbiában

2022.10.24
10:06
2022.10.24
15:54
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában 400 ezer dózis áll a polgárok rendelkezésére. Három hét alatt több mint 148 ezren vették fel az influenza elleni védőoltást az országban.

A vakcina a felvételt követő 2-3 héttől nyújt védelmet az influenzától, ezért érdemes már most, a járvány tetőzését megelőző időszakban felvenni azt - mondta Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója a Szerbiai RTV műsorában.

„Van elég influenza elleni védőoltás. Három hete tart az influenza elleni oltakozás. Eddig mintegy 148 ezren oltatták be magukat. Nagy az érdeklődés, és eddig erre az idényre tervezett oltások 38 százalékát adtuk be. Ha arról van szó, hogy az egészségügyi dolgozók kinek ajánlják a vakcinát, akkor azt kell mondanom, hogy minden 6 hónapnál idősebb, krónikus betegségben szenvedő személynek, valamint minden 65 évnél idősebb személynek, krónikus betegségtől függetlenül ajánljuk. A várandósokat is arra biztatjuk, hogy oltassák be magukat.”

influenza elleni védőoltás

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.