Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Már 451 ezer személy kapta meg a második oltást is

2021-02-23
10:08
2021-02-23
10:34
Forrás
Tanjug
A szerb kormány legfrissebb adatai szerint az országban már 1.263.111 koronavírus elleni védőoltást adtak be, ebből 451.658 már a második dózis volt.

Az egymillió lakosra jutó oltások száma tekintetében Szerbia a második Európában, Nagy-Britannia után. Az újraoltások szempontjából pedig az első a kontinensen, Málta, Dánia és Izland előtt.

Június végére közel állunk majd Szerbiában a kollektív immunitáshoz - nyilatkozta Mirsad Ðerlek egyészségügyi államtitkár. Akkorra mintegy 2,5 millió szerbiai polgárt oltanak be, tette hozzá. A Happy TV vendégeként arról beszélt, hogy a következő négy hónap kulcsfontosságú lesz, a járványügyi intézkedések betartásának szempontjából. Viselni kell a maszkot, tartani a távolságot, és ügyelni a higiéniára - mondta Mirsad Ðerlek egyészségügyi államtitkár.

koronavírus elleni védőoltás
Szerbia
Mirsad Đerlek

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.