Ugrás a tartalomra

Már három áldozata van a tegnapi ítéletidőnek - Videó

2023.07.22
09:55
2023.07.22
17:19
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken egy 12 éves gyermek vesztette életét, Bácspalánkán egy 66 éves férfi halt meg. Antalfalván villámcsapás következtében kigyulladt egy ház. A házban élő idős hölgy életét vesztette.

Bácspalánkán meghalt egy 66 éves férfi, amikor a vihar után megpróbálta eltávolítani a leszakadt villanyvezetéket a kapujáról. A település polgármestere, Branislav Šušnica elmondta, a férfi puszta kézzel fogta meg a vezetéket, az áramütés következtében a helyszínen életét vesztette.

Újvidéken egy 12 éves gyermek vesztette életét. A Szerbiai RTV értesülése szerint a kiskorú 18 óra körül indult el otthonról és a vihar kitörésekor érkezett meg a nagynénjéhez. A szomszédok hangos sikolyra lettek figyelmesek, majd megtalálták a fiút az épület ablaka alatt, a gázvezetékek körül. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát.

Egy nőt a tűzoltók szabadítottak ki egy bódéból, amelyre rádőlt egy fa, további két gyermeket egy autóból mentettek ki, amelyre szintén fa dőlt. Újvidéken komolyabb anyagi károk is keletkeztek: három épület megrongálódott, amikor az orkán erejű szél magával sodort egy emelődarut.

Az ítéletidő Belgrádot sem kerülte el: erős széllel, heves csapadékkal, villámcsapásokkal érkezett a vihar. A fővárosi repülőtéren a rossz idő miatt a repülőgépek üzemanyag-ellátásának tilalma lépett életbe.

Bácskossuthfalván is nagy károkat okozott az ítéletidő. Az erős szelet heves esőzés kísérte. Több helyen fákat csavart ki, a református templomkertben is. A helyi cukrászda egy hatalmas ág szakadt le, valamint a falu tábla is teljesen megrongálódott. Óbecsén szintén pusztított a vihar. A vihar okozta károkat a helyi tűzoltók segítségével gyorsan elhárították.

Óbecse felett is baljós felhők gyülekeztek az esti órákban. Itt is heves szél és kiadós esőzés volt. Kollégáink videóra is vették a vihart.

A Bezdán melletti Baracska településen több fát döntött ki a szél, a helyiek elmondása szerint régen láttak hasonló zivatart. Zomborban is erős széllel, ég dörgéssel érkezett meg a vihar. A városban és környékén szintén több fa is kidőlt.

Az antalfalvi községet sem kímélte a vihar, amely péntek este söpört végig a tájon. Este kilenc óra után támadt fel az orkán erejű szél, amely Torontálvásárhelyen nagy anyagi károkat okozott. A közismert jegenye fasortból hat fát tövestől kidöntött, számos fának pedig az ágait törte le. Az áram- és telefonhálózat sem működik azóta. Az illetékesek szerint a szakemberek dolgoznak a károk elhárításán, de nem lehet tudni, hogy mikor tudják rendezni a hálózatot. Az anyagi károk mellett személyi sérülés nem történt.

Antalfalván egy nő meghalt, miután villám csapott egy fába majd a tűz átterjedt a házára. A nő megpróbálta eloltani a tüzet, de szén-monoxid mérgezést szenvedett. Az 1943-ban született Lj.N. áldozata lett a tűzvésznek. A mentő orvos nyilatkozata szerint voltak égési sebei, de a halálát fulladás okozta. A melléképület teljesen leégett, de a házat sikerült megmenteni. A helyszínen 3 tűzoltókocsi 6 személyzettel oltotta a tüzet hajnali négy óráig. A mentők a helyszínen már csak az áldozat halálát tudták megállapítani.

vihar
ítéletidő
kár

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.