Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Már használhatják a diákok az új szerb tankönyvet

2020.11.10
18:56
2020.11.10
19:23
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Nemzeti Tanács támogatásával idén is megjelent a szerb mint nem anyanyelv tantárgy szöveg- és feladatgyűjteménye. Az új tankönyveket kiosztották a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola elsőseinek.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A tankönyv 12 témát foglal magába. A szerkesztők igyekeztek a mindennapi életből válogatni. Így a diákok megtanulhatják pl. a bemutatkozást, vagy hogy hogyan rendeljenek egy étteremben, kávézóban.

Selena Avdalović-Đureković, a könyv egyik szerkesztője: „Sokkal könnyebb, a feladatok is könnyebbek, elfogadhatóbbak, érthetőbbek számukra, ugyanis nekik nincs lehetőségük, hogy a közegükben hallják a nyelvet, lehet, hogy csak az iskolában, azon a heti két órán. Úgy vélem, nekik is tetszik a könyv.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az MNT a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával már harmadik éve ajándékozza meg az elsős középiskolásokat a könyvvel. A felsőbb középiskolai osztályoknak is hasznos kiadvány.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A segédtankönyv, vagyis ez a kiadvány, az érvényben lévő, új tanterv mentén készült, ugyanakkor az idegen nyelv elsajátítási módszerein alapszik. A szerzők arra törekedtek, hogy olyan feladatokat, olyan feladatsorokat tegyenek bele a kiadványba, amely a szövegértést, a szókincsbővítést, a funkcionális nyelvhasználatot, a beszédcentrikusságot, illetve a kommunikációt helyezi előtérbe.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A segédtankönyvet a Forum adta ki. Idén 1350 példányban nyomtatták, és a napokban 34 középiskolába juttatják el.

szerb
anyanyelv
diák
MNT
Magyar Nemzetei Tanács

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!