Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Már készítik a tablójukat a végzős középiskolások

2022.05.12
18:29
2022.05.12
20:15
Forrás
Pannon RTV
Két szabadkai iskolában kérdeztük meg a diákokat és osztályfőnököket, hogyan választották ki a sok ötlet közül a befutót.
Pannon RTV

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium végzős diákjai is már készítik a tablójukat. Bár a fényképezkedéskor felkínálták nekik a lehetőséget, hogy a tablót is elkészítik, ők úgy döntöttek, maguk tervezik meg.

Pannon RTV

A Politechnikai Iskola diákjai sem tudnák elképzelni, hogy ne legyen tablójuk. Az építésztechnikusi szakirány magyar végzősei úgy döntöttek, hogy szakemberre bízzák az elkészítését. Az iskolában körülbelül nyolc éve úgynevezett generációs tablót is készítenek, ami kevesebb helyet igényel, és mégis minden tablóról marad emlék. Minden évben lefényképezik a végzős osztályok tablóit, és a fényképekből egy kollázst készítenek.

Pannon RTV

Végigsétálva Szabadka központjában egy-egy kirakatban már láthatunk tablókat. A diákok elmondása szerint két-három héten belül már minden osztályé megtekinthető lesz valamelyik kirakatban.

tabló
középiskola

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű