Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Már körvonalazódik, hogyan indul a tanítás szeptemberben Szerbiában

2021.07.28
12:49
2021.07.28
15:44
Forrás
Tanjug
Erről beszélt a szerbiai válságstáb tagja, Branislav Tiodorović.

Elmondta, az általános iskolák alsós tagozatai a korábban megszokottak szerint kezdik majd a tanévet. A felsősök, valamint a középiskolások oktatásának módja a járványhelyzet alakulásától függ - tette hozzá.

A kötelező vakcinációval kapcsolatban elmondta, ez nem demokrácia kérdése, hanem civilizációs kérdés. Minden egészségügyi dolgozót arra kért, hogy oltakozzon, és szolgáljon példaként az embereknek.

A védőoltás felvételére szólította fel az oktatásban dolgozókat Branko Ružić. A szerb oktatási miniszter szerint az oltakozás az utolsó esély a koronavírus legyőzésére, illetve arra, hogy szeptember elsején a tantermekben kezdődhessen meg az oktatás. Egyébként a szerbiai pedagógusok fele már felvette a védőoltást. A felsőoktatásban dolgozók között a legmagasabb az oltakozási arány, őket követik az alapfokú oktatásban dolgozók, majd az óvodák alkalmazottjai.

tanítás
oktatás
tanév
koronavírus
Szerbia
tantermi oktatás
távoktatás

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.