Ugrás a tartalomra
Pixabay

Már regisztrálhatnak a fiatalok a 100 eurós állami támogatásra

2022.01.15
15:30
2022.01.15
18:43
Forrás
Pannon RTV
A 16 és 29 év közötti szerb állampolgárok január végéig igényelhetik a pénzsegélyt. Itt a név mellett meg kell adni a személyi számot, az igazolványszámot továbbá a bank nevét, ahova az utalást várják.

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án töltötték be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én lettek 30 évesek. A száz euró igénylésének feltétele minden fiatal számára a személyi igazolvány megléte.

Regisztrálni a pénzügyminisztérium hivatalos internetes oldalán tudnak a fiatalok.

Trezor

Itt  ki kell választani a kérelem benyújtása vagyis a podnošenje prijave opciót.

Ettől a pillanattól lesz szükség az igazolványra. Meg kell adni a JMBG vagyis személyi számot, utána az igazolványszámot. Ez után pedig ki kell választani a bankot, ahova kérik az utalást. Ezután pedig nincs más hátra, mint rákattintani a pošalji zahtev vagyis a kérelem elküldése lehetőségre.

Trezor

A sikeres regisztráció után arra is van lehetőség, hogy bármikor leellenőrizzük a benyújtott kérvény állapotát. Nincs más dolgunk, mint a böngészőben ismét beírni az idp.trezor.gov.rs címet és rákattintani a provera statusa prijave ablakra. A rendszer itt ismét kéri majd a JMBG vagyis a személyi számunkat és az igazolványszámot is. Ezek kitöltése után ismét rákattintunk a kérelem benyújtása opcióra. Ha jól regisztráltunk, akkor egy zöld ablak jelenik meg a képernyőn, amiben megerősíti a rendszer, hogy sikeresen regisztráltunk. Itt egyébként a jelentkezés pontos idejét is feltüntetik.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Amennyiben valakinek nincs bankszámlája, akkor csak ki kell választani a kívánt bankot a felsorolt lehetőségek közül, ahova szeretnénk, hogy az állam kifizesse a 100 eurót, dinár ellenértékben. Itt automatikusan nyílik majd egy folyószámla az utalás céljából. A pénzt pedig a kiválasztott bankban a személyi igazolvány felmutatásával lehet majd felvenni - emelte ki Siniša Mali szerb pénzügyminiszter.

„Támogatásunkat szeretnénk kifejezni a fiatalok irányába, azok felé, akiktől végeredményben az ország jövője függ. Hogy megmutassuk nekik, mennyire fontosak, és így teljesítsük a tavaly év végén tett ígéretünket.”

A szerbiai fiatalok a 100 eurós, vagyis a csaknem 12 ezer dináros állami támogatásra január 30-ig jelentkezhetnek, a pénz pedig február első három napján érkezik majd meg.

100 euró
Szerbia

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.