Ugrás a tartalomra
Pixabay

Már regisztrálhatnak a fiatalok a 100 eurós állami támogatásra

2022.01.15
15:30
2022.01.15
18:43
Forrás
Pannon RTV
A 16 és 29 év közötti szerb állampolgárok január végéig igényelhetik a pénzsegélyt. Itt a név mellett meg kell adni a személyi számot, az igazolványszámot továbbá a bank nevét, ahova az utalást várják.

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án töltötték be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én lettek 30 évesek. A száz euró igénylésének feltétele minden fiatal számára a személyi igazolvány megléte.

Regisztrálni a pénzügyminisztérium hivatalos internetes oldalán tudnak a fiatalok.

Trezor

Itt  ki kell választani a kérelem benyújtása vagyis a podnošenje prijave opciót.

Ettől a pillanattól lesz szükség az igazolványra. Meg kell adni a JMBG vagyis személyi számot, utána az igazolványszámot. Ez után pedig ki kell választani a bankot, ahova kérik az utalást. Ezután pedig nincs más hátra, mint rákattintani a pošalji zahtev vagyis a kérelem elküldése lehetőségre.

Trezor

A sikeres regisztráció után arra is van lehetőség, hogy bármikor leellenőrizzük a benyújtott kérvény állapotát. Nincs más dolgunk, mint a böngészőben ismét beírni az idp.trezor.gov.rs címet és rákattintani a provera statusa prijave ablakra. A rendszer itt ismét kéri majd a JMBG vagyis a személyi számunkat és az igazolványszámot is. Ezek kitöltése után ismét rákattintunk a kérelem benyújtása opcióra. Ha jól regisztráltunk, akkor egy zöld ablak jelenik meg a képernyőn, amiben megerősíti a rendszer, hogy sikeresen regisztráltunk. Itt egyébként a jelentkezés pontos idejét is feltüntetik.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Amennyiben valakinek nincs bankszámlája, akkor csak ki kell választani a kívánt bankot a felsorolt lehetőségek közül, ahova szeretnénk, hogy az állam kifizesse a 100 eurót, dinár ellenértékben. Itt automatikusan nyílik majd egy folyószámla az utalás céljából. A pénzt pedig a kiválasztott bankban a személyi igazolvány felmutatásával lehet majd felvenni - emelte ki Siniša Mali szerb pénzügyminiszter.

„Támogatásunkat szeretnénk kifejezni a fiatalok irányába, azok felé, akiktől végeredményben az ország jövője függ. Hogy megmutassuk nekik, mennyire fontosak, és így teljesítsük a tavaly év végén tett ígéretünket.”

A szerbiai fiatalok a 100 eurós, vagyis a csaknem 12 ezer dináros állami támogatásra január 30-ig jelentkezhetnek, a pénz pedig február első három napján érkezik majd meg.

100 euró
Szerbia

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.