Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

„Március 15-e mindannyiunk szabadságvágyáról, a szabadságra való törekvésről szól”

2022.03.15
12:02
2022.03.15
16:21
Forrás
Pannon RTV
Ez az ünnep mindenkit büszkeséggel tölthet el - hangzott el a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ által szervezett ünnepségen.

Az eseményt a Kossuth-szobor előtt tartották. A Szabadkai Magyar Főkonzulátus, a Magyar Nemzeti Tanács, Szabadka Város Önkormányzata, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Magyar Mozgalom, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Népkör Magyar Művelődési Központ képviselői koszorúztak.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Bodrogi Hajnalka, ügyvezető igazgató, Népkör MMK, Szabadka: Úgy gondoljuk, hogy ezeket a gondolatokat fontos, hogy generációról generációra tovább tudjuk adni és a népkörben tevékenykedő fiatalok, hiszen sokan vannak, telt házas rendezvényeink vannak, szakcsoportjaink működnek, ahol nagyon sok fiatallal foglalkozunk. Ezek azon alkalmak, amikor meg tudjuk mutatni, hogy mik voltak azok a törekvések, amelyekért anno életüket áldozták nagyon-nagyon sokan.

március 15.
Szabadka
Népkör Magyar Művelődési Központ
Bodrogi Hajnalka

Most

18:55, Frissítve: 19:12

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.