Ugrás a tartalomra

Március 26-án és 27-én tartják meg a próba-kisérettségit Szerbiában

2021.03.11
10:55
Forrás
Magyar Szó
Branko Ružić oktatási miniszter elmondta, a nyolcadikosok az iskolákban fogják kitölteni a teszteket a járványügyi intézkedések betartása mellett. Legfeljebb tizenöt diák és egy ügyeletes tanár tartózkodhat majd a teremben.

Dragana Stanojević, az Oktatási és Nevelési Minőségértékelő Intézet vezetője korábban azt nyilatkozta, a nyolcadikosok az idén még klasszikus módon fognak záróvizsgázni, vagyis papír és ceruza segítségével, a jövőben azonban előirányozzák majd a teljes folyamat digitalizálását. Ami annyit jelent, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy néhány év múlva a tanulók online fogják kitölteni a záróvizsga tesztjeit.

próba-kisérettségi
általános iskola
nyolcadikosok
Szerbia
Branko Ružić

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.