Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Március 26-án és 27-én tartják meg a próba-kisérettségit Szerbiában

2021.03.11
10:55
Forrás
Magyar Szó
Branko Ružić oktatási miniszter elmondta, a nyolcadikosok az iskolákban fogják kitölteni a teszteket a járványügyi intézkedések betartása mellett. Legfeljebb tizenöt diák és egy ügyeletes tanár tartózkodhat majd a teremben.

Dragana Stanojević, az Oktatási és Nevelési Minőségértékelő Intézet vezetője korábban azt nyilatkozta, a nyolcadikosok az idén még klasszikus módon fognak záróvizsgázni, vagyis papír és ceruza segítségével, a jövőben azonban előirányozzák majd a teljes folyamat digitalizálását. Ami annyit jelent, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy néhány év múlva a tanulók online fogják kitölteni a záróvizsga tesztjeit.

próba-kisérettségi
általános iskola
nyolcadikosok
Szerbia
Branko Ružić

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.