Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

A Margaréta ovisai izgatottan lapozgatták az ajándékkönyvet

2019-02-13
12:41
2019-02-13
17:46
Forrás
Pannon RTV
A zentai Hófehérke óvoda Margaréta épületében harmincegy óvodás vehette át a Rákóczi Szövetség könyvcsomagját. A községben a héten még 122 végzős óvodásnak juttatják el az ajándékot.

Ebben az évben azok az óvodások kapnak ajándékkönyvet, akik Vajdaságban magyar vagy kétnyelvű iskolai előkészítős csoportba járnak. A Hófehérke óvoda Margaréta épületében harmincegy óvodás vehette át a könyvcsomagot. A végzős ovisok izgatottan lapozgatták a Mátyás királyról szóló könyvet. Kiss Hanna, óvodás, Margaréta óvoda, Zenta: „Láttam benne képet, meg láttam betűket, kardokat.

Kopasz Ildikó, a zentai Hófehérke óvoda igazgatója elmondta, bár az óvodások még nem tudnak olvasni, abban bízik, hogy a szülők segítségükre lesznek ebben: „Észrevesszük azt, hogy ahogy a gyerekek, úgy a felnőttek is egyre kevesebbet kommunikálnak, és nagyon sok a beszédhiba. Úgyhogy kell őket meséltetni, és csak meséltetni, meséltetni.”

Az átadáson jelen voltak az MNT képviselő is. A Magyar Nemzeti Tanács már 2013 óta együttműködik a Rákóczi Szövetséggel. Perpauer Attila, tag, MNT: „Folyamatosan jelen vannak a Délvidéken, és az egész Kárpát-medencében. Hiszen nagyon fontos számunkra, hogy mindenhol, ahol vannak magyarok, első osztályban a gyerekek magyar nyelven tanuljanak tovább.”

A héten az MNT képviselői a Zenta község területén található összes óvodába ellátogatnak majd, ahol még 122 végzős óvodás veheti majd át az ajándékot.

Zenta
Rákóczi Szövetség
Mátyás király
óvoda
Perpauer Attila

Most

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.