Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Marijan Ivanuša: Szerbia nem késlekedhet a járványkezelésben

2020.10.16
12:03
2020.10.16
13:36
Forrás
Szerbiai RTV
Fontos, hogy Szerbia ne késsen a járvány második hullámának kezelésével, mint Európa más részein - jelentette ki Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetője.

Szavai szerint jelenleg Csehország, Montenegró, Belgium, Hollandia, Franciaország és Izrael a legérintettebb országok. Szerinte a legtöbb ország elkésett a korlátozások bevezetésével, így a járvány visszatért és rekordokat dönt a napi betegek és halálozások száma. Mint mondja, amennyiben ezt nem állítják meg Európában, ötször több halott lesz januárra, mint áprilisra volt, az első hullámban. Figyelmeztetett, idejében meg kell hozni a korlátozó intézkedéseket.

Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetője: „Sajnos úgy látszik, hogy sokan elkéstek közülük. Tudja, az emberek valahogy átaludták a nyarat, minden jól alakult, és aztán ez egyszer csak ez megváltozott. Emiatt nagyon fontos, hogy az intézkedéseket időben hozzák meg Európában, úgy, ahogyan Szerbiában meghozták. Ha nem állítjuk meg ezt a hullámot, akkor ötször több halottra számíthatunk januárban napi szinten, mint amennyi áprilisban volt.”

késik
hullám
koronavírus
járvány
második
Marijan Ivanuša

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.