Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Marijan Ivanuša: Szerbia nem késlekedhet a járványkezelésben

2020.10.16
12:03
2020.10.16
13:36
Forrás
Szerbiai RTV
Fontos, hogy Szerbia ne késsen a járvány második hullámának kezelésével, mint Európa más részein - jelentette ki Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetője.

Szavai szerint jelenleg Csehország, Montenegró, Belgium, Hollandia, Franciaország és Izrael a legérintettebb országok. Szerinte a legtöbb ország elkésett a korlátozások bevezetésével, így a járvány visszatért és rekordokat dönt a napi betegek és halálozások száma. Mint mondja, amennyiben ezt nem állítják meg Európában, ötször több halott lesz januárra, mint áprilisra volt, az első hullámban. Figyelmeztetett, idejében meg kell hozni a korlátozó intézkedéseket.

Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának vezetője: „Sajnos úgy látszik, hogy sokan elkéstek közülük. Tudja, az emberek valahogy átaludták a nyarat, minden jól alakult, és aztán ez egyszer csak ez megváltozott. Emiatt nagyon fontos, hogy az intézkedéseket időben hozzák meg Európában, úgy, ahogyan Szerbiában meghozták. Ha nem állítjuk meg ezt a hullámot, akkor ötször több halottra számíthatunk januárban napi szinten, mint amennyi áprilisban volt.”

késik
hullám
koronavírus
járvány
második
Marijan Ivanuša

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.