Ugrás a tartalomra
Tanjug

Mától bírságolnak - Újabb szigorítások is jöhetnek

2021.10.25
07:36
2021.10.25
14:39
Forrás
Pannon RTV
Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

A védettségi igazolásokat a kommunális rendőrség egységei ellenőrzik, országszerte 2400 személy.

Jogi személyek esetében 300 ezer dinár a büntetés, a vállalkozóknak 150 ezer, a cégek felelős személyei számára 50 ezer, az ellenőrök pedig 30 ezer dináros pénzbüntetésre számíthatnak. Védettségi igazolás nélkül a vendéglátóhelyen tartózkodó vendégek 5000 dinárral büntethetők.

Tanjug

Ha a hétvégén bevezetett védettségi igazolások nem fognak megfelelő eredményt hozni járványügyi szempontból, akkor ennél szigorúbb intézkedéseket fogunk javasolni - nyilatkozta a szerb közmédiának Mirsad Đerlek.

Jogos lépés volt az állam részéről a védettségi igazolvány bevezetése az állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében – nyilatkozta az egészségügyi államtitkár a szerbiai köztévé vendégeként. Hangsúlyozta, már túl hosszú ideje magas az újonnan fertőzöttek száma, és naponta egyre több ember hal bele a betegség szövődményeibe. Nem sokkal jobb a helyzet, mint tavaly, amikor sokkal szigorúbb intézkedéseket vezetett be a válságstáb. Most mégis sokan büntetésnek érzik a vendéglátóipari egységekben bevezetett korlátozást.

„Ezt mi nem tartjuk büntetésnek. Az állam jogosan akarja megvédeni Szerbia polgárainak egészségét és életét a védettségi igazolvánnyal, Covid-belépővel. Hogy ennek lesz-e eredménye? Az Egészségügyi Minisztérium álláspontja, amit elmondhatok, hogy várni fogunk 7-10 napot, és ha kedvező hatása lesz, akkor elégedettek leszünk. Ha nem, akkor az Egészségügyi Minisztérium szigorúbb, sokkal hatékonyabb intézkedéseket fog kérni a válságstábtól, mert a célunk az emberek egészségének és életének megóvása.”

Továbbra sincs azonban alternatívája a védőoltásnak - hívta fel a figyelmet az illetékes államtitkár.

védettségi igazolás
bírság
Mirsad Ðerlek

Most

Népszerű