Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Mától engedélyezett az ezer fős rendezvények megtartása szabadtéren

2020.06.01
07:30
2020.06.01
07:36
Forrás
Vajdaság Ma
Június 1-jétől, vagyis mától engedélyezett a legfeljebb 1000 fős szabadtéri rendezvények megtartása Szerbiában.

A válságtörzs döntött arról, hogy legfeljebb 1000 személy gyűlhet össze egyszerre szabadtéren, így a mérkőzéseket is közönség előtt rendezhetik meg.

Darija Kisić Tepavčević járványügyi szakorvos korábban a Tanjugnak azt nyilatkozta, a szabadtéri sportesemények és a közönség esetében nincs meghatározva, hogy ezer ember gyűlhet össze, hanem minden elsősorban a helyszíntől függ. Kifejtette, hogy a szurkolók közötti ajánlott távolság egy méter, vagyis minden második székre ülhetnek.

A beltéri rendezvények esetében továbbra is maximum 100 fő engedélyezett, de ez természetesen a helyiség nagyságától is függ.

rendezvény
gyülekezés
ezer fő
szabadtér
Szerbia
koronavírus

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.