Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Mától engedélyezett az ezer fős rendezvények megtartása szabadtéren

2020.06.01
07:30
2020.06.01
07:36
Forrás
Vajdaság Ma
Június 1-jétől, vagyis mától engedélyezett a legfeljebb 1000 fős szabadtéri rendezvények megtartása Szerbiában.

A válságtörzs döntött arról, hogy legfeljebb 1000 személy gyűlhet össze egyszerre szabadtéren, így a mérkőzéseket is közönség előtt rendezhetik meg.

Darija Kisić Tepavčević járványügyi szakorvos korábban a Tanjugnak azt nyilatkozta, a szabadtéri sportesemények és a közönség esetében nincs meghatározva, hogy ezer ember gyűlhet össze, hanem minden elsősorban a helyszíntől függ. Kifejtette, hogy a szurkolók közötti ajánlott távolság egy méter, vagyis minden második székre ülhetnek.

A beltéri rendezvények esetében továbbra is maximum 100 fő engedélyezett, de ez természetesen a helyiség nagyságától is függ.

rendezvény
gyülekezés
ezer fő
szabadtér
Szerbia
koronavírus

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.